• Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych ( " Dane " ) Użytkowników podawanych w formularzu rejestracyjnym, zgodnie z Regulaminem (w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o  ochronie danych osobowych t.j. Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) jest firma Actuna Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością, która mieści się przy ul. Mściwoja II 28A, 83-300 Kartuzy.

Przetwarzanie danych osobowych oraz zgoda na ich przesyłanie jest dobrowolna. 
Przekazywane nam dane osobowe są wykorzystywane tylko i wyłącznie w celach na jakie konsument wyraził zgodę na zasadach ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o  ochronie danych osobowych t.j. Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm. W przypadku nie przekazania odpowiednich danych oraz nie wyrażenia zgody na ich przetwarzanie realizacja zamówienia nie będzie możliwa. 

Administrator zapewnia pełną ochronę otrzymanych danych osobowych. Każdy konsument ma prawo do wglądu swoich danych osobowych, do ich zmiany, a także do całkowitego usunięcia ich ze sklepu - w takim przypadku należy napisać wiadomość e-mail na adres sklep@actuna.pl .  Administrator zastrzega sobie prawo do odmowy usunięcia danych osobowych wedle obowiązującego prawa oraz w szczególnych przypadkach takich jak np. nie uregulowanie wszystkich należności przez konsumenta. 

Dane osobowe konsumentów przetwarzane są tylko i wyłącznie na potrzeby sporządzenia/zmian/zakończenia umów między administratorem, a konsumentem. Konsument ma możliwość wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych. 

Zbiór danych ( "Zbiór Danych") Użytkowników został zgłoszony do rejestracji Generalnemu Inspektorowi Danych Osobowych.

Administrator wykorzystuje adresy IP zbierane w trakcie połączeń internetowych w celach technicznych, związanych z administracją serwerami. Ponadto adresy IP służą do zbierania ogólnych statystycznych informacji demograficznych.

Administrator zapewnia, że przestrzega polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Dane osobowe są u nas w 100% bezpieczne.
Dane osobowe kontrahenta mogą byś przekazane osobom trzecim tylko i wyłącznie za zgodą kontrahenta oraz tylko w szczególnych przypadkach takich jak: przekazanie danych osobowych danemu przewoźnikowi, w wypadku wyboru płatności online przez jeden z dostępnych serwisów np. PayU czy też Grupie Allegro jeżeli zakupy są robione za pośrednictwem serwisu internetowego allegro.pl

Do zrealizowania zamówienia administrator potrzebuje następujących danych osobowych konsumenta:

Imię i Nazwisko
Adres do dostawy
Adres e-mail do potwierdzenia zamówienia oraz
Numer telefonu do kontaktu.


COOKIES

 

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Actuna Sp.z o.o. z siedzibą pod adresem Mściwoja Ii 28A, 83-300 Kartuzy.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

         a)      dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji   korzystania ze  stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

         b)      tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

         c)       utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

         a)      „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

         b)      pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

         c)       „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

         d)      „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

         e)      „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Wzór polityki cookies chroniony jest prawem autorskim, które przysługują IAB Polska. źródła informacji:  http://wszystkoociasteczkach.pl/